Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Na slovíčko s Jakubem Kořínkem

31.08.2017 | Filip Beneš

Před prvním tréninkem na ledě jsme požádali hrajícího trenéra Jakuba Kořínka, aby nám v pár bodech shrnul dění v A-týmu.

O minulé sezóně

 Minulá sezóna byla pro nás úspěšná. Splnili jsme cíl, který jsme si dali a všichni jsme si přáli ho splnit. Samozřejmě to nebyla jednoduchá cesta, tak jsme rádi, že se nám to podařilo. Myslím, že se opět ukázala velká síla toho týmu, co tady je, s čímž panovala spokojenost.

O letní přípravě

Po sezóně proběhly, troufnu si říct, zasloužené oslavy. Poté následovala pauza a opět zasloužený odpočinek. Přes léto jsme se tradičně scházeli dvakrát nebo třikrát. Nedělali jsme nic fyzicky náročného, spíše jsme se udržovali v kondici formou nějakých sportovních her, například fotbalu a hodně jsme hráli hokejbal. Proběhla asi tradiční letní příprava, na kterou jsme všichni zvyklí. Prázdniny byli v našem podání trošku volnější, ale teď už netrpělivě vyhlížíme, kdy najedeme na led. Bohužel letos to je na můj vkus velice pozdě. Podle mě to je trochu ostuda, když se podíváme, jaký tu máme pěkný zimák a skvělé zázemí. Jít na led 1. září mi prostě přijde špatný. V posledních čtrnácti dnech jsme zas najeli na tréninky na suchu, abychom se před tím trochu rozhýbali.

O novinkách v kabině

Tak myslím, že všichni už vědí, že Jarda Žák ohlásil konec kariéry a jeho rozhodnutí samozřejmě respektujeme. 8. září proběhne na jeho počest rozlučkový exhibiční zápas, tímto všechny zvu, aby přišli Jardovi poděkovat za všechno, co tady pro ten klub odvedl. Druhé velké oslabení našeho týmu je Radim Křišťan, který odchází do Čáslavi na hostování. Bylo to Radimovo rozhodnutí, které taktéž respektujeme. Oběma, jak Jardovi, tak Radimovi, přejeme, aby se jim dařilo jak v osobním životě, tak i v tom profesním nebo sportovním. Z odchodu by to mělo být všechno. Je to citelné oslabení toho týmu, když to tak řeknu, protože tím nám odchází plus mínus sto kanadských bodů. Na oba odchody se snažíme nějak reagovat. Bohužel sehnat nějaké kvalitní hráče na tuhle úroveň je obtížné. Máme nějaká jména, které s námi začnou trénovat, ale to asi není nic, co by mohlo nahradit ty tahouny týmu. Ovšem to není ta hlavní cesta, na kterou bychom se chtěli soustředit na to, co tady máme.  Máme tu mladý kluky, se kterými chceme pracovat. Do budoucna bychom rádi do sestavy zapracovali mladý kluky, co tu máme. Realizační tým se nemění, vše zůstává stejné jako v minulé sezóně. To znamená, trenéři já s Jirkou Přibylem, ten povede opět i dorost, manažer Honza Krajíček a vedoucí Pepa Smrž.

O přátelských utkáních

Po dvou trénincích na ledě půjdeme hned do, myslím si, velmi těžkého zápasu v Čáslavi. Už se na to samozřejmě těšíme. Letos máme v přípravě výborný soupeře, máme tam Velmez (Velké Meziříčí), což je vicemistr jihomoravského přeboru, takže to určitě bude kvalita. Plus tam jsou zápasy s Humpolcem a generálku obstará brodské béčko. Pevně věříme, že nám tyhle zápasy hodně dají, očekáváme od nich velkou kvalitu.

O nadcházející sezóně

Chtěli bychom navázat na výsledky z minulé sezóny, to je bezpochyby jasné. Nechci říct, že to bude obtížný, ale ono samo o sobě potvrdit takovýto úspěch je vždycky velice těžké. Navíc tady máme momentálně ty dva citelné odchody. Takže určitě nebude jednoduché navázat na minulý rok. Ovšem nechci, aby to někdo chápal tak, že to letos kvůli tomu hodláme zabalit, to v žádném případě. Vždycky máme ty nejvyšší cíle. I tak ten tým má velikou kvalitu, navíc jsou tady hráči, kteří už jsou ve věku, kdy by měli přebírat tu zodpovědnost na sebe. Plány jsou hrát co nejlepší hokej a bavit fanoušky na tribunách. Myslím, že po minulé sezóně nemůžeme mít jiný cíl nebo spíše snahu než zopakovat loňský úspěch.

 
Správný sport
Mini Open Air
Aktuální články
SEMIFINÁLE KLM
4:3
4:6
1:4
3:1
0:2
HC Světlá
nad Sáz.

2-3

HC Žihadla Moravské Budějovice
Utkání
Muži | středa 27.03.2024, 18:30
4. semifinále
3:1
Světlá nad Sázavou - Moravské Budějovice
 
Muži | sobota 30.03.2024, 17:00
5. semifinále
2:0
Moravské Budějovice - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | neděle 24.03.2024, 14:30
O umístění sk. 23
4:8
Telč - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | úterý 26.03.2024, 18:25
O umístění sk. 23
3:2
Pelhřimov - Světlá nad Sázavou
 
Ml. žáci A | pondělí 18.03.2024, 18:15
O umístění sk. H
7:3
Světlá nad Sázavou - Pardubice
 
Ml. žáci A | čtvrtek 21.03.2024, 17:30
O umístění sk. H
6:4
Světlá nad Sázavou - Poděbrady
 
Ml. žáci B | pondělí 25.03.2024, 17:15
26. kolo
5:2
Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí
 
Ml. žáci B | úterý 02.04.2024, 16:45
19. kolo
4:4
Dukla Jihlava - Světlá nad Sázavou
 
Lyoness
Lyoness
Instagram
Instagram
Návštěvnost
počítadlo.abz.cz
 
© eSports s.r.o. &HC Světlá nad Sázavou - kontakt: j.krajicek@email.cz RSS