Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Vánoce Jardy Žáka: Rodina pohromadě, pohádky, cukroví a vánoční atmosféra...

22.12.2017 | Jan Borek

Přichystali jsme si pro Vás malé předvánoční překvapení! Využili jsme příležitosti plyšákového večera a po jeho skončení udělali rozhovor s nejlepším hokejistou novodobé historie světelského hokeje Jaroslavem Žákem.

Ahoj Jardo. Bylo milé tě tu vidět s rodinou na našem plyšákovém večeru...
Ahoj. Děkuji. Já jsem se sem rád vrátil, mám to tady rád. Je to tu moje srdeční záležitost.

Jak si vůbec jako hráč tuhle akci vnímal?
Tahle akce je super a pro dobrou věc. Je mi líto dětí, že nemají svůj opravdový domov, a ani za to nemůžou, určitě je plyšáci a výtěžek z tohoto zápasu potěší, a to je smysl této akce, takže díky lidem, kteří tuto charitativní akci uspořádali.

Teď nejdůležitější otázka, co všechny zajímá: Jak se ti daří?
Daří se mi parádně. Mám skvělou rodinu, držíme při sobě a jsme všichni zdravý, takže to je nejdůležitější, co si může člověk přát.

"Práskneš" nám na sebe nějakou novinu ze soukromí? Nebo alespoň jak trávíš volný čas, pokud teda nějaký je?
Ze soukromí na sebe nemůžu prásknout nic, protože nic není a u mě určitě žádnou senzaci nenajdete... (pozn: smích) A s tím volným časem, je ho strašně málo a když už nějaký je, tak ho trávím s rodinou.

Kubík měl při slavnostním buly na sobě fanklubový dres. Budeš chtít, aby si v mládí vyzkoušel hokej a třeba tě napodobil?
Musím říct, že Kubíkovi světelský dres moc slušel. S hokejkou a míčkem to doma mydlíme už zhruba od roku. Vždycky sám přinese hokejku a řekne: „Táto, gól!“ a už musím jít na chodbu a jdeme na to. Takže jestli ho to bude bavit, tak ho určitě podpoříme. Hokejové geny má mít po kom, ale dost mě mrzí tenhle nastavený systém svazu, že zrušili juniorskou ligu. Rodiče své děti od malička podporují, jak finančně, tak časově a když je dítěti 17 roků a končí ve starším dorostu tak neví, kam dál jít. Do „A“ týmu se dostane jeden nebo dva hráči a co zbytek? Pak přijdou domů a řeknou, že radši končí. To mě trochu na tomhle sportu děsí...

Věnuješ se ještě nějak hokeji a chodíš si zabruslit?
Tak na bruslích jsem docela často, dělám rozhodčího a musím říct, že mě to moc baví, ať už pískám mládež nebo třeba odborářskou ligu mužů. Zatím mi ani nikdo moc nenadává. Možná až tam budou hrát někdy Včeláci (pozn: Ondra s Petrem), tak to asi pěkně schytám! (pozn: smích a krátká přestávka v rozhovoru)

Udržuješ se pořád v kondici, věnuješ se teď ještě jinému sportu?
Chodíme celkem pravidelně s manželkou do posilovny, takže se cítím dobře. Z jiných sportů mě baví tenis, ale na ten teď není čas.

Co říkáš na letošní výkony kluků? Moc se zatím nedaří... nesvrbí tě trochu ruce, když koukneš na tabulku soutěže?
Ne, ruce mě opravdu nesvrbí, samozřejmě sleduju výsledky a rád bych klukům pomohl, ale jednou jsem skončil a teď je to na nich. Jsem rád, že mám výstroj dobře uklizenou v garáži. (pozn: upřímný úsměv) Na druhou stranu pár zápasů jsem viděl a kluci nehrají špatně, jen nedávají góly a dost jich zbytečně a lehce dostanou. Tento tým taky prošel nějakou obměnou a zapracoval mladé kluky, což je dobře a určitě se to zase zvedne.

Jsi nějak v kontaktu s některými spoluhráči z týmu? Co bys klukům do kabiny vzkázal?
V každodenním kontaktu s nikým nejsem, toho času je teď fakt opravdu málo. Ale určitě když se potkáme, tak máme o čem mluvit. A co bych jim chtěl vzkázat? Ať se nenechají otrávit, že se tolik nevyhrává, ať hrají pro skvělé světelské fanoušky a na ledě vždy nechají vše, tak jak to tu vždycky bylo!

Ještě zpátky do soukromí: Jak budeš trávit vánoční svátky?
Tak vánoce strávím určitě v rodinném kruhu a moc se na to těším. V práci mi ještě vyšlo krásných 14 dní volna, takže to bude paráda.

A jaká je vůbec představa ideálních vánoc Jaroslava Žáka?
Představa ideálních vánoc? Rodina pohromadě v teple domova, pohádky, cukroví a vánoční atmosféra. Já jsem měl od malička vánoce se vším všudy, za což svým rodičům moc děkuji. Díky nim mám Vánoce moc rád a chci to předat dát.

Nebudeme tě dál trápit. Co by si chtěl popřát závěrem světelské hokejové rodině do nového roku?
Všechny fanoušky tímto moc zdravím. Jste tu prostě skvělí a hrát před takovým publikem bylo, je a musí být radost. Světelské publikum bylo to nejlepší, před jakým jsem kdy hrál a moc Vám za to děkuji! Mějte se krásně a do nového roku přeji všem hlavně zdraví a radost z hokeje!

 
Správný sport
Mini Open Air
Aktuální články
SEMIFINÁLE KLM
4:3
4:6
1:4
3:1
0:2
HC Světlá
nad Sáz.

2-3

HC Žihadla Moravské Budějovice
Utkání
Muži | středa 27.03.2024, 18:30
4. semifinále
3:1
Světlá nad Sázavou - Moravské Budějovice
 
Muži | sobota 30.03.2024, 17:00
5. semifinále
2:0
Moravské Budějovice - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | neděle 24.03.2024, 14:30
O umístění sk. 23
4:8
Telč - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | úterý 26.03.2024, 18:25
O umístění sk. 23
3:2
Pelhřimov - Světlá nad Sázavou
 
Ml. žáci A | pondělí 18.03.2024, 18:15
O umístění sk. H
7:3
Světlá nad Sázavou - Pardubice
 
Ml. žáci A | čtvrtek 21.03.2024, 17:30
O umístění sk. H
6:4
Světlá nad Sázavou - Poděbrady
 
Ml. žáci B | pondělí 25.03.2024, 17:15
26. kolo
5:2
Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí
 
Ml. žáci B | úterý 02.04.2024, 16:45
19. kolo
4:4
Dukla Jihlava - Světlá nad Sázavou
 
Lyoness
Lyoness
Instagram
Instagram
Návštěvnost
počítadlo.abz.cz
 
© eSports s.r.o. &HC Světlá nad Sázavou - kontakt: j.krajicek@email.cz RSS