Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Včeláci: Hraní před světelskými fanoušky jsme si užívali...

14.01.2023 | Filip Beneš

Po rozlučkovém exhibičním utkání jsme vyzpovídali hokejová dvojčata - Ondru a Petra Včelovi. Ti v rozhovoru zavzpomínali nejen na příchod ke sklářům v doprovodu Jardy Žáka, ale i na největší společně dosažené úspěchy, nebo na zážitky s našimi fanoušky...

Kluci, poslední zápas za Světlou, jaké máte pocity?

Pegy: Úplně nádherný, myslím, že se to vydařilo parádně, přišli lidi. Sestavili jsme tým a dorazili všichni pozvaní, kromě Bradyho (Jakub Bradáč), který je pryč. Proti nám hráli mladí kluci a bylo to úplně perfektní.

Ondy: Já bych k tomu jen dodal, že to bylo příjemné, přišli lidi a bylo to takové rodinné. Za nás to byla největší pecka.

Ty jsi Petře rozhodl vyrovnané utkání půl minuty před koncem. To musel být nádherný pocit dát vítězný gól v posledním zápase…

Pegy: Tak bezesporu to bylo nádherný. Předtím mi ten zápas probíhal nic moc, střely žádná paráda, a nakonec se to naskytne, jedna šance a je to tam, víš, jak to je… (smích)

Oba jste za Světlou odehráli třináct sezón, Ondy byl celou dobu kapitán. Vy jste sem přišli hodně nabušení z 2. ligy a v krajské lize jste potom všechny válcovali…

Ondy: My jsme předtím měli rok pauzu, to je potřeba říct. Ale pak nás to táhlo sem, hrát za Světlou, kde jsme vyrůstali, i když na začátku nás trochu přesvědčoval i Žaky. Táhlo nás i to, že tady byla skvělá parta, i když jsme to byli asi my, kteří to tady dlouho táhli, tak pořád to byli kluci, kteří rádi hráli hokej, a to bylo nádherný. Celkově hrát tady bylo super.

Pegy: Přesně! Vzpomínek na ty úspěchy je spousta, včetně toho prvního roku, kdy jsme hráli finále se Žďárem. Nejvíc asi vzpomínám na to, jak jsme prděli v semifinále s Moravskou Třebovou 2:0 na zápasy a u nich jsme to otočili. Ve finále jsme potom dokázali vyhrát celou ligu. Tento rok byl pro mě asi nejvíc TOP.

Má vůbec smysl se ptát, kdo byl Váš nejlepší spoluhráč?

Ondy: Kdybych to měl hodně zjednodušit, tak Jarda Žák. To je člověk, který s námi vyrůstal, hráli jsme spolu v Brodě. Jarda je opravdu hráč, který s námi prošel tu kariéru skrz na skrz. Dále by to určitě byli Meky (Stanislav Mečiar), Péťa Beránek a Svoboďáček, kteří se mnou hráli na beku.

Pegy: U mě to je jasně Jarda, my jsme spolu hráli už v Brodě a pak jsme to společně táhli tady. On je bojovník a i dnes bylo vidět, že on je ten typ, který chce vyhrát. Navíc má i vítěznou mentalitu a hrát s ním byla vždy nádhera.

Se Světlou jste hráli celkem sedmkrát finále, z toho pětkrát jsme ligu vyhráli. Jaký úspěch je pro Vás ten nejvíc?

Pegy: Za mě to byl opravdu ten poslední titul s Českou Třebovou. Jak jsme obrátili semifinále s Moravskou Třebovou. V semifinále jsme měli nějaké zádrhele, nešlo nám to, ale pak jsme se hodně hecli jako tým a otočili to. Za mě to bylo nejvíc.

Ondy: S tím já musím souhlasit. Přijela nás tam podpořit ta naše modrobílá armáda, a to bylo prostě úžasný. Pro mě to byl zážitek do konce života, opravdu skvělý.

Budeme Vás vídat v Pěšinkách i nadále?

Pegy: Určitě! Jakmile budu mít čas, tak se půjdu na Áčko podívat.

Ondy: Já se osobně těším na letošní play-off, protože kluci mají dobře našlápnuto. Těším se a bylo by moc fajn se sem jít podívat na finále Chotěboř – Světlá. A přeju jim hodně štěstí.

Opravdu jste toho tady odehráli spoustu. Máte i nějaké vzpomínky na fanoušky?

Pegy: Tak na fanoušky jsou úplně nejlepší vzpomínky. Oni za námi jezdili všude a úplně nejlepší vzpomínky jsou, když cestou ze zápasu, z vyhraného nebo prohraného, nám volali do autobusu a říkali: „Borci, dali jste tam do toho všechno, makali jste.“, a to bylo nádherný. Péťa Severa (předseda fanklubu) nám volal a vždy to "vybejkoval", i když jsme prohráli. Tohle bylo prostě nádherný.

Ondy: Světelští fanoušci jsou výborní a bylo to vidět i dneska. Po všechny ty roky jsem si užíval hraní před nimi. Nejlepší bylo si s nimi jít vždy sednout a vše s nimi probrat.

Poslední věc, co byste vzkázali světelskému hokeji do budoucna?

Ondy: Já teď mám pocit, že ta úroveň jde nahoru a mladí kluci dospěli do let, kdy by mohli udělat krásné výsledky, a to jim jenom přeji. Bylo by hezké, kdyby se Světlá mohla opět radovat z nějakého hezkého poháru, opravdu bych jim to přál.

Pegy: Přesně! Musí máknout a hlavně, aby nabrali vítěznou mentalitu, aby měli vítězství v krvi a potom to půjde dobře.

Takže se tu uvidíme?

Ondy a Pegy: Jednoznačně!

 
Správný sport
Mini Open Air
Aktuální články
SEMIFINÁLE KLM
4:3
4:6
1:4
3:1
0:2
HC Světlá
nad Sáz.

2-3

HC Žihadla Moravské Budějovice
Utkání
Muži | středa 27.03.2024, 18:30
4. semifinále
3:1
Světlá nad Sázavou - Moravské Budějovice
 
Muži | sobota 30.03.2024, 17:00
5. semifinále
2:0
Moravské Budějovice - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | neděle 24.03.2024, 14:30
O umístění sk. 23
4:8
Telč - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | úterý 26.03.2024, 18:25
O umístění sk. 23
3:2
Pelhřimov - Světlá nad Sázavou
 
Ml. žáci A | pondělí 18.03.2024, 18:15
O umístění sk. H
7:3
Světlá nad Sázavou - Pardubice
 
Ml. žáci A | čtvrtek 21.03.2024, 17:30
O umístění sk. H
6:4
Světlá nad Sázavou - Poděbrady
 
Ml. žáci B | pondělí 25.03.2024, 17:15
26. kolo
5:2
Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí
 
Ml. žáci B | úterý 02.04.2024, 16:45
19. kolo
4:4
Dukla Jihlava - Světlá nad Sázavou
 
Lyoness
Lyoness
Instagram
Instagram
Návštěvnost
počítadlo.abz.cz
 
© eSports s.r.o. &HC Světlá nad Sázavou - kontakt: j.krajicek@email.cz RSS