Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Jan Kubát: Když budeme makat jako jeden celek, můžeme porazit každého

06.02.2023 | Jan Borek

Před semifinálovými duely s Moravskými Budějovicemi jsme krátce vyzpovídali třicetiletého útočníka Jana Kubáta. Ten si u našeho A-týmu kroutí letos již svoji 13 sezónu. Po boku Pavla Blažka a Davida Kozlíka v současnosti tvoří údernou ofenzivní formaci sklářů.

Ahoj Honzo. Ještě jednou gratulace k Vašemu postupu do semifinále. Tuhle sezónu patříš k našim nejproduktivnějším forwardům, za což bych tě chtěl touhle formou veřejně pochválit a proto i doufám, že přijmeš rozhovor víc jako odměnu, než jako trest...

Ahoj. Děkuju, je mi potěšením dát rozhovor. Škoda, že jich není více za sezónu. Bylo by to drahé, tak stačí jeden... (smích)

Dost lichotek, přejdeme na ty otázky, ať to nemáš snadný. Čtvrtfinálovou sérii s rezervou VelMezu jsme jako favorit ustáli a zvládli ji rychle ve třech utkáních. Jak bys teď s odstupem týdne tu sérii popsal a vlastně zhodnotil naše vkročení do letošního play-off?

V minulých sezonách bylo čtvrtfinále strašákem. Letos tomu je naštěstí jinak a postoupili jsme. Celý tým to zvládnul skvěle. Série byla náročná, i když to výsledkově nevypadá.

Semifinálový soupeř sklářů bude už trochu jiný kafe, co bys na adresu žihadel řekl?

Je to zkušený a kvalitní tým, který v play-off hraje dle mého názoru o sto procent lépe. Tým plný individualit, který umí rozhodovat zápasy.

S Moravskými Budějovicemi máme na první pohled kladnou dosavadní bilanci. Co si pamatuju, jsou duely se žlutočernými vždycky napínavé a vyrovnané. Buďějky se na nás nejspíš „hecnou“, takže jaká bude podle tebe tahle série?

Jo, s „Morávkama“ jsou to vyrovnaná a zábavná utkaní. Těšíme se na tyto zápasy. Myslím si, že když budeme makat a nic nevypustíme, tak máme šanci přes soupeře postoupit. Je to jen na nás.

Meziříčí jsme ve třech zápasech nabídli hodně přesilovek, bylo tam snad dvacet našich trestů oproti polovině soupeřových. Bylo sice pozitivní, že jsme v oslabení inkasovali jen jednou, ale ofenzivní kvality našeho příštího soupeře jsou někde jinde. Víš už asi, kam směřuji...

Určitě se musíme vyvarovat zbytečných faulů. A i když budeme vyloučeni dle nás neprávem, musíme se soustředit na náš společný cíl. Tím je v letošním play-off ještě šestkrát vyhrát a nejlépe neprohrát.

Pokud budeme chtít postoupit do finále, musíme ubránit individuality soupeře jako např. Krutiše nebo Nováčka. Co myslíš, že bude v semifinále mimo aktuální formy ještě rozhodovat?

Myslím si, že rozhodující bude naše aktivita. Když budeme makat jako jeden celek a jeden za druhého, tak můžeme porazit každého.

Ofenzivní kvalitu máme též my. Když teď pominu tvých šest kanadských bodů ve čtvrtfinále, co říkáš třeba na čtyřgólový příspěvek kolegy z útoku Davida Kozlíka?

David je velmi šikovný hokejista a určitě velká posila. No ale víš jak, když máš za spoluhráče „Pastu“ Blažka a „Krejču“ Kubáta, tak do prázdné se už trefí snad každý. (úsměv a hec v narážce na poslední čtvrtfinálovou branku)

Michal Koubský mi nedávno vyprávěl o společné motivaci týmu. I ty jako zkušený harcovník si letos výrazně ožil, teď se hokejem dost bavíš, viď?

Určitě cítím z týmu větší soudržnost, a to nejen na vánočním večírku... Pro mě osobně je super, že se vrátil Pavel Blažek a tím přišla i pozitivní nálada, kterou já osobně potřebuji. Také složení celé naší lajny je super, vyhovíme si a všechny nás to baví.

Minulý týden jsme tě při závěrečné oslavě s fanoušky zahlédli s basou píva. Pořád ještě držíte to tzv. „Špáťovo basové hospodářství“? (pozn: Ondřej Špatenka - pokladník týmu) Práskni nám k tomu něco do éteru...

Jo, „Špáťovo hospodářství“ – to je jeden velký podvod. Kouknete na hospodářství a nestačíte se divit. Člověk v zápase nedá ani gól a má tam napsáno hattrick a dává hned basu. Ale pro tým všechno. Jak říká trenér, musíte mít chuť a po zápase je dvojnásobná. (smích)

S rozhovorem jsme u konce. Máš závěrem pro naši modrou armádu fanoušků před semifinálovými zápasy vzkaz?

Fanouškům patří velké poděkování a poklona za jejich famózní podporu. Dovolím si říci, že jsme tu opravdu jedna velká rodina. Což je super a ještě jednou DĚKUJEME!

Já děkuji za odpovědi. Za nás všechny tobě a celému týmu přejeme hodně štěstí a sil do nelehké semifinálové série a ať nám to klapne do finále!

Děkuju a doufám, že dojdeme až k vysněnému titulu!

 
Správný sport
Mini Open Air
Aktuální články
SEMIFINÁLE KLM
4:3
4:6
1:4
3:1
0:2
HC Světlá
nad Sáz.

2-3

HC Žihadla Moravské Budějovice
Utkání
Muži | středa 27.03.2024, 18:30
4. semifinále
3:1
Světlá nad Sázavou - Moravské Budějovice
 
Muži | sobota 30.03.2024, 17:00
5. semifinále
2:0
Moravské Budějovice - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | neděle 24.03.2024, 14:30
O umístění sk. 23
4:8
Telč - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | úterý 26.03.2024, 18:25
O umístění sk. 23
3:2
Pelhřimov - Světlá nad Sázavou
 
Ml. žáci A | pondělí 18.03.2024, 18:15
O umístění sk. H
7:3
Světlá nad Sázavou - Pardubice
 
Ml. žáci A | čtvrtek 21.03.2024, 17:30
O umístění sk. H
6:4
Světlá nad Sázavou - Poděbrady
 
Ml. žáci B | pondělí 25.03.2024, 17:15
26. kolo
5:2
Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí
 
Ml. žáci B | úterý 02.04.2024, 16:45
19. kolo
4:4
Dukla Jihlava - Světlá nad Sázavou
 
Lyoness
Lyoness
Instagram
Instagram
Návštěvnost
počítadlo.abz.cz
 
© eSports s.r.o. &HC Světlá nad Sázavou - kontakt: j.krajicek@email.cz RSS