Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Jan Krajíček: „Krajský hokej by měl být o lásce k hokeji a klubismu, ne o penezích“

29.09.2017 | Jan Krajíček

"Chceme hrát hokej, který bude bavit hráče i fanoušky. Mít nasazení a bojovnost, abychom po zápase mohli odcházet domů se vztyčenou hlavou."

V neděli jako obhájci prvenství v KLM zahajujete sezónu v Ledči nad Sázavou. Mohl byste nás seznámit se změnami v A-mužstvu sklářů pro nadcházející sezónu?

 Největší změna, s kterou jsme ale dlouhodobě počítaly je ukončení hokejové kariéry Jardy Žáka, který byl 10 let lídrem týmu. Je podepsaný pod největší úspěchy klubu a pomohl tím velkou měrou na rozvoji a oblíbenosti hokeje ve Světlé nad Sázavou. Bohužel další nečekanou změnou je rozhodnutí Radima Křišťana opustit mužstvo a jít hrát stejnou soutěž za Čáslav. Jedná se již o našeho třetího kmenového hráče, který odchází hrát do Čáslavi.

Radim patřil mezi produktivní hráče a největší oblíbence fanoušků, nešlo nějak zabránit jeho odchodu?

 Máte pravdu Radim je výborný hokejista a  všichni ho tu znali, je to rozený světelák, který tu bydlí a patřil mezi nejoblíbenější hráče fan-klubu. Rozhodnutí udělal Radim sám a on zná můj názor na krajský hokej. Krajský hokej by podle mého měl být o lásce k hokeji o klubismu a ne o penězích. Během doby co jsem ve vedení klubu jsme za 5 let vyhráli 3x KLM a nikdy nikdo nevzal žádné peníze za startovné na zápas nebo aby měl smlouvu na peníze. Já nikdy nenabídnu hráči peníze za to, aby hrál za Světlou, protože bych se nemohl podívat do očí ostatním hráčům, kteří to hrají zadarmo a hokej jim přináší radost a ne peníze. Pokud jsou tu kluby a je jich čím dál víc, že jsou ochotný v krajském hokeji platit hráče tak s tím bohužel nic neudělám, ale je to cesta do pekel.

Reagovali jste na to nějakým posílením mužstva?

 Posílit mužstvo v dnešní době je velice těžké. Nejsme Česká Třebová, která si ukáže na dobrého hráče nabídne mu podmínky a je mu jedno, že bude dojíždět 70 kilometrů. Snažili jsme se oslovit nějaké hráče, kteří mají vazbu na Světlou, ale ještě mají ambice v II. lize. My můžeme hráčům nabídnout výborné zázemí, dobrou partu srdcařů a skvělé fanoušky.

Budou nějaké nové tváře v mužstvu?

 Ano. Vrací se kmenový hráč Tomáš Böhm, který hrál minulý rok juniorskou ligy v Kutné hoře a Jan Drahozal, který by rád restartoval svou hokejovou kariéru. Navíc ve velké míře budeme využívat talentované starší dorostence.

Jaké jsou ambice pro letošní sezónu?

Hrát hokej, který bude bavit hráče i fanoušky. Mít nasazení a bojovnost, abychom po zápase mohli odcházet domů se vztyčenou hlavou. Ja věřím v sílu mužstva a navíc jako obhájci prvenství nemůžeme mít jiné ambice než ty nejvyšší. 

 
Správný sport
Mini Open Air
Aktuální články
SEMIFINÁLE KLM
4:3
4:6
1:4
3:1
0:2
HC Světlá
nad Sáz.

2-3

HC Žihadla Moravské Budějovice
Utkání
Muži | středa 27.03.2024, 18:30
4. semifinále
3:1
Světlá nad Sázavou - Moravské Budějovice
 
Muži | sobota 30.03.2024, 17:00
5. semifinále
2:0
Moravské Budějovice - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | neděle 24.03.2024, 14:30
O umístění sk. 23
4:8
Telč - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | úterý 26.03.2024, 18:25
O umístění sk. 23
3:2
Pelhřimov - Světlá nad Sázavou
 
Ml. žáci A | pondělí 18.03.2024, 18:15
O umístění sk. H
7:3
Světlá nad Sázavou - Pardubice
 
Ml. žáci A | čtvrtek 21.03.2024, 17:30
O umístění sk. H
6:4
Světlá nad Sázavou - Poděbrady
 
Ml. žáci B | pondělí 25.03.2024, 17:15
26. kolo
5:2
Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí
 
Ml. žáci B | úterý 02.04.2024, 16:45
19. kolo
4:4
Dukla Jihlava - Světlá nad Sázavou
 
Lyoness
Lyoness
Instagram
Instagram
Návštěvnost
počítadlo.abz.cz
 
© eSports s.r.o. &HC Světlá nad Sázavou - kontakt: j.krajicek@email.cz RSS