Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Světelská kabina hlásí první příchody a odchody

27.06.2016 | Filip Beneš

Okurková sezóna je již v plném proudu a všechny týmy se připravují na nový ročník krajské ligy. Jinak tomu není ani v týmu sklářů. Již teď jsou známy první pohyby v kádru úřadujícího vicemistra.

Příchody:

Jiří Zvolánek

Jiří Zvolánek

Narozen:
5. 9. 1991 (24 let)

Post: brankář

Předchozí působiště:
Chotěboř, Světlá n. S., Havlíčkův Brod

Po roce stráveném v Havlíčkově Brodě, kde plnil roli dvojky, se vrací brankář Jiří Zvolánek. Ten si v uplynulé sezóně připsal start v sedmi zápasech a celkově odchytal 290 minut. Během těchto zápasů inkasoval celkem 21 gólů s průměrem 4.34 gólů na zápas. V play-off pak již žádný start do své sbírky nezískal.

Ve Světlé by měl vytvořit vyrovnanou brankářskou dvojici společně s Michalem Koubským. Ostatně spolupráce mezi oběma maskovanými muži fungovala výtečně ještě před odchodem Zvolánka do Havlíčkova Brodu, kdy pomohli Světlé dvakrát vyhrát titul krajského přeborníka.





Jakub Kořínek

Jakub Kořínek

Narozen:
25. 1. 1990 (26 let)

Post: obránce

Předchozí působiště:
Kometa Brno - jun., Sparta Praha - jun., Beroun, Nymburk, Kutná Hora, Chotěboř, Tatranski Vlci (MHL), Pelhřimov, Prostějov, Jindřichův Hradec, Světlá n. S., Havlíčkův Brod

I Kořínek strávil loňský ročník v dresu bruslařů z Havlíčkova Brodu, letos by měl však světelský odchovanec působit ve svém mateřském klubu. Dokonce zde bude plnit roli hrajícího trenéra! Ale zpět k loňské sezóně. Tu, jak bylo řečeno, strávil v souboru z Kotliny. V dresu bruslařů nastoupil celkem do třiceti šesti utkání. Třicet jich stihl v základní části s bilancí jednoho gólu a jedné nahrávky a osmi trestnými minutami. V play-off byl jeden ze dvou nejproduktivnějších obránců Totterova výběrů. V šesti utkáních si připsal tři body za dva góly a jednu asistenci.

V modrobílém dresu se sklářem na hrudi působil Kořínek již v sezóně 2012/2013. Zpět do Světlé se dostal v sezóně 2014/2015 oklikou přes druholigový Prostějov a Jindřichův Hradec. A hned se mohl radovat z vítězství v krajské lize a v Superpoháru. V současné době nastoupil za Světlou do 21 utkání a připsal si čtrnáct bodů za šest gólů a osm asistencí. Další zápasy a body by měl přidat v nadcházející sezóně.

Filip Březka

Filip Březka

Narozen:
2. 3. 1994 (22 let)

Post: obránce

Předchozí působiště:
Dukla Jihlava, Žďár n. Sáz., Seguin Huskies (GMHL), Parry Sound Islanders (GMHL)

Úplně novou posilou pro tým od soutoku Sázavky se Sázavou je dvaadvacetiletý obránce Filip Březka. Odchovanec jihlavského hokeje se v současné době snaží probojovat do kádru druholigových plamenů ze Žďáru. V případě, že se svým snažením uspěje a připojí se k hokejistům Žďárů, měl by vyztužit defenzivu sklářů alespoň pomocí střídavých startů. V opačném případě by u nás měl hostovat.

Dvaadvacetiletý obránce doposud působil většinou v dorosteneckých a juniorských týmech. Převážnou část své kariéry spojil s jihlavskou Duklou a poté se Žďárem. Velkou životní a hokejovou zkušenost mu nabídl ročník 2014/2015, kdy se vydal za „velkou louži“ do kanadské juniorské ligy GMHL do týmu Seguin Huskies, kde odehrál patnáct utkání se čtyřmi góly a osmi asistencemi. V průběhu již zmíněného ročníku se stěhoval do Parry Sound Islanders, kde působil i v loňské sezóně. V dresu Ostrovanů si připsal za dva roky 26 startů a 29 bodů (11+18). Další tři starty přidal v play-off, kde se i jednou gólově prosadil. V loňském ročníku se pokoušel neúspěšně prosadit i do ligy dospělých, ale to mu nevyšlo a teď se tak vrací domů do vlasti.


V současné době se řeší příchod dalšího obránce, který v loňském roce působil v dresu Ledče. O jeho působení se teprve rozhodne.

Odchody:

Ondřej Šíma

Ondřej Šíma

Narozen:
7. 11. 1991 (24 let)

Post: obránce

Nový tým: BK Havlíčkův Brod

Loňská sezóna:

38 zápasů; 25 bodů (7+18),

Opačným směrem vedou kroky čtyřiadvacetiletého obránce Šímy. Ten se na rozdíl od svých bývalých spoluhráčů Zvolánka a Kořínka rozhodl zkusit štěstí v druholigovém Havlíčkově Brodě. S tím už se začal, odchovanec Kotliny se zkušenostmi z mládežnických týmu Slavie, připravovat na novou druholigovou sezónu. V té si dalo vedení Havlíčkova Brodu za cíl vybojovat postup do 1. ligy. Dobrá zpráva pro světelské fanoušky je, že v případě malého herního vytížení by se měl Šíma vrátit zpět do Světlé!

Za čtyři roky působení u Sklářů stihl Šíma dvakrát vyhrát krajskou ligu, jednou vyhrát Superpohár a podílel se i na zisku poháru Vladimíra Martince. Celkem si v modrobílem dresu připsal 105 utkání a bodový účet se mu zastavil na čísle padesát čtyři za 17 gólů a třicet sedm asistencí. Statistika v sobě nezahrnuje utkání Superpoháru a přípravné utkání. Přejeme Ondrovi v novém působišti hodně štěstí a snad se někdy do Světlé vrátí.

Petr Šudoma

Petr Šudoma

Narozen:
19. 5. 1988 (28 let)

Post: útočník

Nový tým: HC Čáslav

Loňská sezóna:

34 zápasů; 17 bodů (9+8),

Po osmi letech se rozhodl opustit Světlou Petr Šudoma. Ten se podílel snad na všech úspěších Světlé, ostatně posuďte sami: 4x mistr krajské ligy, 1x vicemistr, 1x třetí místo, vítěz Poháru Vladimíra Martince, vítěz Superpoháru a navíc v sezóně 2010/2011 Světlá z vlastní vůle, jako vítěz základní části, nenastoupila do Play-off. Kdyby se tenkrát vyřazovací části účastnila, mohl být výpis úspěchů delší. V následující sezóně bude hájit barvy nově vznikajícího týmu Čáslavi. Ta se netají ambicemi hrát 2. ligu.

Celkově si „Šudy“ připsal za Světlou 181 startů s osmdesáti čtyřmi body na svém kontě, za padesát tři branek a třiceti jedna asistencí. Statistika opět neobsahuje utkání Superpoháru a přípravné utkání. Prozatím se tak Šudyho bilance zastaví na těchto číslech a doufejme, že jednou se opět dočkají svého rozšíření. Ale zatím mu přejeme hodně štěstí v novém týmu.

 
Správný sport
Mini Open Air
Aktuální články
SEMIFINÁLE KLM
4:3
4:6
1:4
3:1
0:2
HC Světlá
nad Sáz.

2-3

HC Žihadla Moravské Budějovice
Utkání
Muži | středa 27.03.2024, 18:30
4. semifinále
3:1
Světlá nad Sázavou - Moravské Budějovice
 
Muži | sobota 30.03.2024, 17:00
5. semifinále
2:0
Moravské Budějovice - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | neděle 24.03.2024, 14:30
O umístění sk. 23
4:8
Telč - Světlá nad Sázavou
 
Dorost | úterý 26.03.2024, 18:25
O umístění sk. 23
3:2
Pelhřimov - Světlá nad Sázavou
 
Ml. žáci A | pondělí 18.03.2024, 18:15
O umístění sk. H
7:3
Světlá nad Sázavou - Pardubice
 
Ml. žáci A | čtvrtek 21.03.2024, 17:30
O umístění sk. H
6:4
Světlá nad Sázavou - Poděbrady
 
Ml. žáci B | pondělí 25.03.2024, 17:15
26. kolo
5:2
Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí
 
Ml. žáci B | úterý 02.04.2024, 16:45
19. kolo
4:4
Dukla Jihlava - Světlá nad Sázavou
 
Lyoness
Lyoness
Instagram
Instagram
Návštěvnost
počítadlo.abz.cz
 
© eSports s.r.o. &HC Světlá nad Sázavou - kontakt: j.krajicek@email.cz RSS